martes, 7 de abril de 2020

Un món feliç

Un món feliç és un llibre molt interessant. Ens parla d'un món futurista que ens fa veure fins a quin punt les nostres ments es poden controlar sense que ens n'adonem. És molt interessant llegir sobre aquest món, i fa pensar molt. El recomano molt per a qualsevol persona a partir dels 14-15 anys, o potser més joves també, si tenen molta capacitat de comprensió lectora, ja que és força difícil d'entendre, s'ha d'estar molt atent a cada paraula per entendre bé què està passant, a on i quins personatges participen en l'acció.

Resum:
Un món feliç ens convida a imaginar una societat futura en què un Estat paternalista manté els seus súbdits sota els efectes de la droga oficial del règim, un narcòtic anomenat "soma". A fi d'aconseguir blocs ciutadants genèticament unificats i coherents, l'Estat engega un projecte de clonació que consisteix a planificar les aptituds i la intel·ligèngia de cada embrió d'acord amb la casta que li ha estat assignada. Quatre joves, víctimes i herois, no encaixaran en un règim que pretén transformar els humans en cèl·lules d'un cos social.

Sobre l'autor:
Aldous Huxley (Anglaterra, 1894, - Estats Units, 1963) és nét de Thomas Henry Huxley, un dels grans biòlegs del segle XIX. Aldous Huxley és autor de grans novel·les, però també va escriure assaigs, poesia, narracions, llibres de viatges i guions per al cinema. Entre les seves novel·les destaquen Contrapunt (1928) i Un món feliç (1932), un dels títols que millor ha definit, a través de la ciència-ficció, els abusos polítics més inhumans del segle XX.

No hay comentarios:

Publicar un comentario